History of the World

February 12th, 2014 by admin

 

MUSTA ATLAS

Kirjasto 10

23.6. – 17.8.14

black atlas dia

Musta altas on operationaalisten karttojen kokoelma. Kartat kuvaavat ihmisten liikkeitä maapallon kamaralla, merillä ja ilmassa. Kokonaisuus on täynnä toimintaa, yrityksiä hallita, puolustaa, muokata tai saada hyötyä.

Yleensä historia nähdään tapahtumasarjana, jossa yksittäiset tapahtumat seuraavat toisiaan. Mustan atlas tarjoaa historian kulusta yhden suuren kuvan. Karttakokoelma  laajenee hitaasti uusien karttojen syntyessä. Paljon on vielä valkoista ja kartoittamatonta.

Lähdemateriaalina ovat toimineet kirjastojen hyllyistä löytyvät historiankirjat ja internetin laaja historia- ja karttasivustojen maailma.

Kuvat on tulostettu korkealaatuiselle happovapaalle Fine Art Rag -puuvillapaperille. Näyttelyä ovat tukeneet Aveka Oy ja Inch Of Ink Oy.

 

Black Atlas is a collection of operational maps. It is a picture of human action on the globe. It builds from single historical events to human migration on a larger scale. Each drawn arrow marks a human action towards other people – an effort to control, rule, profit or defend.

History is usually seen as a chain of events. Black Atlas is more like one big picture.

Antti Hämäläinen

Mare Nostrum